Gå videre til innholdet

Følg oss!

FRI FRAKT OVER 649,-

Kontakt oss

En introduksjon til proteinpulver

En introduksjon til proteinpulver

Proteinpulver: En introduksjon

Mange lurer kanskje på hva proteinpulver er, hva det gjør og om det faktisk fungerer. På denne siden så har vi tenkt til å legge ut noen innlegg om hva det er, hvilke man kan anbefale og hvilke ulike oppskrifter man kan bruke proteinpulver i.

Så hva er proteinpulver?
Proteinpulver er konsentrert protein uthentet fra en animalsk eller plantebasert råvare, i pulverform. I teorien kan proteinpulver derfor lages av så å si hvilke matvarer som helst, det er dog noen råvarer som skiller seg ut som bedre kandidater enn andre på bakgrunn av ulike karakteristika.

Hva er hensikten med proteinpulver?
Hensikten med proteinpulver er å tilføre kroppen ekstra proteiner, for eksempel i forbindelse med en treningsøkt.

Når skal man bruke proteinpulver?
Proteinshaken kan drikkes før, under eller etter trening. Ett unntak er proteinpulver av kaseintypen, som ideelt sett bør drikkes like før sengetid. Undersøkelser viser at dette proteinet, som tas langsomt opp, bedrer restitusjonen, selv om du har tatt ekstra protein like etter trening.

Kan man bytte ut normal kost mot proteinpulver?
De fleste vil problemfritt kunne skifte ut 1-2 mindre måltider med proteinshakes, hvis de spiser sunt og variert ellers. Ikke desto mindre er det en problemstilling man skal være oppmerksom på hvis bruken av proteinpulver betyr at man kun inntar et fåtall av måltidene sine i form av ordentlige matvarer. Dette kan føre til at du inntar for lite av andre viktige byggesteiner for kroppen, som t.d. vitaminer.

Hvilke typer proteinpulver finnes det og hvilke bør jeg velge?
På Gymnutrition.no har vi I hovedsak 3 proteinpulver som vi segler mest av, og dette er Clear whey, Whey og Casein. 
Clear whey er et 
proteinpulver som har skutt i populært den siste tiden. "Fordelen" med dette er at det er lett å drikke og ikke like tungt som whey, som kan sammenlignes med sjokolademelk. Derimot er Clear whey mer som jus.
Whey er som forklart over et proteinpulver som blir mer som sjokolademelk. De finnes i mange smaker og man finner ofte delikate smaker som sjokolade, peanøtt, vanilje og jordbær. Whey og Clear Whey kan være mer fordelaktig å ta rundt trening, da proteinene har raskt opptak.
Casein er en proteinform som er langsom. Dette betyr at det kan være lurt å innta Casein før en skal legge seg. Dette gjør at proteinet får et godt opptak og bidrar godt til restitusjon.
...Linker til Whey, Clear Whey og Casein:
https://gymnutrition.no/products/whey-protein-shake-1kg-zip-pose
https://gymnutrition.no/products/clear-whey-875-g
https://gymnutrition.no/products/casein-royal-900g

Dette er bare en liten del av hva proteinpulver er. Videre i bloggen vil vi kommer med flere tips til hva man bør bruke, hvordan, og ikke minst hvordan gjøre proteinpulver mer en bare en shake!

 

Trygt og enkelt!

Føl deg sikker og betal med Klarna eller Vipps!

Billig

Vårt mål er og være det billigeste på markedet!

14 dager retur

Vi har 14 dager retur!